A 11. alkalommal kiírt Specialized Maraton Szilvásvárad
hegyikerékpár-versennyel megkezdődött pünkösdvasárnap a négyállomásos Top Maraton Mountain Bike sorozat nyolcadik szezonja. A bükki nyitányra 1233-an neveztek. A férfiak hosszútávját a tavalyi győztes Blazsó Márton, a nők középtávját a szintén ismétlő Dósa Eszter teljesítette leggyorsabban - mindketten új pályacsúccsal.

20120527-5071

 

A Tarnai Csaba és csapata által szervezett Magyar Kupaforduló alkalmával a kerekesek 117, 70 vagy 39 kilométer közül választhattak. A szilvásváradi lovas-stadionból egyszerre indult a Bükk emelkedőinek az 1164 versenyző.

Az esélylatolgatás során kérdést jelentett a férfi hosszútáv tekintetében,
hogy a korábbi győztesek közül a tavalyi első Blazsó Márton, vagy az olimpiai kvalifikációban helyt álló, idén rövidebb, olimpiai távon versenyző Buruczki Szilárd kerül-e a bükki dobogó tetejére.

20120527-6330

 

Mint az időeredmények is alátámasztják, a pálya igen gyors volt.
Érdekesség, hogy - a végül győztesként célba érő - Blazsó, 117 kilométeren 12 perccel; a többszörös maraton bajnok Dósa Eszter - aki zsinórban harmadszor nyerte a szilvásváradi viadalt -, tavalyi, rekordnak számító eredményét mintegy másfél perccel tudta megdönteni 70 kilométeren.

A verseny rövidtávján elindult ifj. Purnhauzer Pál, a Specialized
magyarországi és romániai forgalmazásának vezetője illetve Tigran
Korkotyan, a márka európai képviseletének technikai vezetője, aki korábban országúti menő volt. A férfi hosszútáv győztese, Blazsó Márton, tavalyhoz hasonlóan, idén is a hazai forgalmazó támogatottjaként, Specialized nyergében nyerte a viadalt.

20120527-6129